Poznejte P. René-Lucka, hlavního řečníka konference online 2020

René-Luck není v českém prostředí neznámým. Mnozí jej mohli poznat díky překladu jeho osobního svědectví s názvem Vychoval mě gangster. 2x byl hostem katolické charismatické konference v Brně.

 

René-Luc, Vychoval mě gangster, KNA 2018

Nic nenaznačovalo, že se kdy René-Luc stane knězem. Svému povolání byl ještě na hony vzdálen i onoho večera v listopadu 1979, kdy byl svědkem toho, jak se jeho nevlastní otec na ulici zastřelil; právě ho propustili z vězení. Tento traumatický zážitek navazuje na léta bouřlivého dětství. René-Luc, který vlastního otce vůbec nepoznal, se vydává na šikmou plochu – navzdory lásce své matky, která se ze všech sil snaží postarat o pět dětí.

Cesta Reného-Luca nabere nový směr po setkání s kazatelem Nicky Cruzem, bývalým vůdcem newyorského gangu Portorikánců (srov. Wilkerson, Dýka a kříž nebo Utíkej, malý, utíkej). Vyslechne jeho svědectví o setkání s Kristem a rozhodne se odevzdat svůj život Bohu. Dokonce se nadchne pro novou evangelizaci a spolu s P. Danielem-Angem jede povzbudit křesťany do válkou zmítaného Libanonu. Svědčí o své víře před tisíci mladými a zakládá jednu z prvních katolických rockových kapel ve Francii. Roku 1994 je vysvěcen na kněze.

Kniha Vychoval mě gangster je strhující osobní příběh, který potvrzuje, že Boží milost umí psát rovně i na křivolakých řádcích.

 

Knihu je možné taky zakoupit namluvenou ve formátu Mp3

 

O životním svědectví o. Lucka psal i časopis Milujte se v článku s názvem: Čím bych byl, kdybych nepoznal Ježíše… Najdete jej od str. 6.

 

O. René byl hlavním řečníkem Katolické charismatické konference v letech 2014 a 2018.

 

 

Jeho přednášky je možné si zakoupit zde: http://objednavky.cho.cz/

 

O jeho návštěvě psal jak Katolický týdeník:

Francouz strhl české posluchače
Rekordní charismatická konference v Brně

 

Rozhovor s o. Reném u příležitosti jeho návštěv ČR na Cirkev.cz:

René-Luc: Oděvem Ducha Svatého je radost

 Foto zdroj: Vojtěch Hlávka, Člověk a víra